Benodigdheden

3 eieren M

100 gram suiker

160 gram zonnebloemolie

65 gram sinaasappelsap en eventueel een eetlepel rasp

90 gram lauw water

1 zakje vanillesuiker

1 zakje bakpoeder (15 gram) ·

90 gram Schär küchen und kekse ·

70 gram kleefrijstmeel of rijstmeel

120 gram maiszetmeel

Extra nodig

Garde ·

15 a 19 cupcake papiertjes ·

Cupcake bakvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op heteluchtstand 165 ˚C en verdeel de cupcake papiertjes in een cupcake bakvorm
  2. Meng de meelsoorten samen met de bakpoeder en zet opzij. Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker samen met een garde. Voeg dan de olie toe en klop goed door.
  3. Voeg het sinaasappelsap toe, het water en eventueel de rasp en klop goed door, tot je een luchtig geheel hebt
  4. Voeg het meelmengsel toe en klop het door je beslag tot je geen meel meer ziet
  5. Meng indien naar wens chocoladedruppels door het beslag en verdeel vervolgens met behulp van een kleine ijslepel het beslag over alle cupcakepapiertjes tot ongeveer een cm onder de rand
  6. Strooi wat chocoladedruppels over elke vormpje en bak ze in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin. Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen op een rooster

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten